Nieuws

Tuinhuis plaatsen kan zonder vergunning of meldingsplicht

09 April 2019

Wie, met de zomer in zicht nog snel een tuinhuis wil plaatsen, kan dat zonder vergunning. Tenminste, als u aan een aantal voorwaarden voldoet.

Lees meer

Wat gebeurt er met je huis als je sterft maar geen erfgenamen hebt?

14 Februari 2019

Heb je je al eens afgevraagd wat er straks met je huis gebeurt als je sterft? Heb je kinderen, dan is de kans groot dat zij het erven. Maar wat als je geen erfgenamen hebt? Wie krijgt het dan?

Lees meer

Dit moet je weten over de betonstop

23 Januari 2019

Is het straks voorgoed gedaan met bouwen? Met de betonstop voor de deur lijkt niemand nog zeker en geen bouwgrond meer veilig.

Lees meer

Huizenprijzen stijgen weer sneller!

22 Januari 2019

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in België is vorig jaar met bijna 5 procent gestegen tot 251.584 euro. Het aantal vastgoedtransacties bereikte een nieuw record.

Lees meer

We krijgen een digitale energiemeter (en er hangt een prijskaartje aan)

22 Januari 2019

Een nieuw jaar brengt heel wat veranderingen. Dat is in 2019 niet anders. Op het vlak van energie gelden sinds 1 januari enkele aangepaste regels en premies. De hoofdvogel is pas voorzien voor juli van dit jaar, wanneer de digitale energiemeter zijn intrede doet.

Lees meer

Nieuwe huur- en verhuurregels in voegen

08 Januari 2019

Vanaf 1 januari start het nieuw Vlaams woninghuurdecreet. Voor bestaande woninghuurcontracten verandert er niets. Nieuwe contracten volgen de nieuwe wetgeving. We zetten enkele belangrijke nieuwigheden op een rijtje. 

Lees meer

Alle bouwdocumenten voortaan gebundeld in een 'woningpas'

03 December 2018

Voortaan krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een digitaal paspoort waarop alle overheidsinformatie over de woning opgeslagen is.

Lees meer

Meeste mensen betalen meer dan 800 euro af aan hun woning

06 November 2018

Belgen lenen steeds meer voor hun woning. Het gemiddelde bedrag dat iemand die gaat bouwen aan zijn bank vraagt, is intussen gestegen tot 170.000 euro. Wie een bestaand pand koopt, vraagt gemiddeld een krediet van 157.500 euro.

Lees meer

13 procent meer woonleningen

06 November 2018

In de zomermaanden juli-september werden liefst 13 procent meer woonleningen afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen of verhuren? Contacteer ons