Nieuws

Voorzorgsmaatregelen bij plaatsbezoeken met een vastgoedprofessional

16 Februari 2021

Voorzorgsmaatregelen bij een bezichtiging aan een pand met een vastgoedprofessional

Lees meer

Voortaan maximaal 13.000 euro verkooprecht meeneembaar

02 Februari 2021

Wie zijn woning inruilt voor een nieuwe gezinswoning, kan onder bepaalde voorwaarden het verkooprecht ('registratierechten') dat op de eerste aankoop werd betaald 'meenemen' en het aftrekken van de belasting op de jongste aankoop. Voortaan kan dat tot maximaal 13.000 euro. Voorheen was dit 12.500 euro.

Lees meer

BTW-verlaging voor sloop en heropbouw: projecten van vastgoedpromotoren

01 Februari 2021

Sinds 1 januari 2021 is het toepassingsgebied van het verlaagd btw-tarief voor sloop/heropbouw uitgebreid.

Lees meer

Wat levert een appartement (om te verhuren) meer op dan een spaarboekje?

23 Oktober 2020

Als u (veel) spaarcenten opzij hebt staan, hebt u ongetwijfeld al eens gedacht aan een investeringseigendom. Logisch: uw geld op een spaarrekening zetten levert niets op, de beurs vinden velen te riskant. Spaargids.be bekeek waar beleggers in vastgoed rekening mee moeten houden.

Lees meer

Belfius verwacht nog slechts minieme daling vastgoedprijzen

07 Oktober 2020

De coronapandemie heeft de activiteit in de bouw- en vastgoedsector in ons land dit voorjaar sterk aangetast, maar van een negatief prijseffect is nog geen sprake. Voor dit jaar gaat Belfius uit van een daling van de vastgoedprijzen met gemiddeld 0,5 procent en voor volgend jaar verwacht ze een daling met 1 procent.

Lees meer

Vastgoedprijzen opnieuw in de lift!

26 September 2019

De woningprijzen in ons land zijn in de eerste zes maanden opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In Vlaanderen bedraagt de mediaanprijs voor een gesloten of halfopen bebouwing 230.000 euro, voor een open bebouwing is dat 325.000 euro en voor een appartement 190.000 euro

Lees meer

Vermogende Belg gaat voor luxevastgoed

06 Augustus 2019

De vermogende Belg steekt zijn spaarcenten steeds meer in luxevastgoed. Vorig jaar werden 691 huizen en 214 appartementen verkocht voor minstens één miljoen euro, een record.

Lees meer

Woningen 30.000 euro duurder in 5 jaar, maar nog nooit werden er zoveel verkocht

23 Juli 2019

Nooit werden in België meer woningen verkocht dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van dit jaar gemiddeld 260.145 euro. Het gaat om een stijging met 3,7 procent ten opzichte van het tweede trimester van vorig jaar, of een meerkost van ongeveer 10.000 euro. De laatste vijf jaar is de prijs

Lees meer

Opmerkelijk: zo wil de Vlaming (niet) wonen

07 Mei 2019

Het Vlaams Agentschap Wonen, ondervroeg vorig jaar 3.000 Vlaamse huishoudens over hun woonwensen. Bouwsite Livios verzamelde de vijf opmerkelijkste resultaten.

Lees meer

Huizenprijzen dalen voor tweede kwartaal op een rij: “Opmerkelijk”

24 April 2019

De gemiddelde prijs van een huis in België is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gedaald tegenover eind vorig jaar. Het is de tweede daling op rij, zo blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissenfederatie (Fednot). Die notarissen registreerden wel een recordaantal vastgoedtransacties.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen of verhuren? Contacteer ons